Evet, bunları görmüştüm Murat Bey, tavsiyeniz için çok teşekkürler. Maddi olarak şu anda bir kitap için bu ücret boyumu aştığından biraz beklemem gerekecek, Tarkan Bey'in kitabı için de takipteyim.
Merhaba Arkadaslar, Bu konuda tum sayfalari okumadım belki soylenmiş olabilir ama kitap yerine her konu için yapilmiş interaktif bir video eğitim seti hazırlanamaz mi ? Ogrenirken dahaa kalıcı olur duşuncesindeyim.
Excel VBA da veri tabanı işlemleri konusunda önerebileceğiniz kitap varmı. PDF şeklindede satın alabilirim. Piyasadaki kitaplar ihtiyacıma cevap vermiyor.
Mehmet Bey, VBA ve Veritabanı İşlemleri derseniz kitap konusunda tavsiye veremem. Çünkü henüz VBA + SQL işlemlerini anlatan bir kitap görmedim. Lakin zor konular da değildir. Temel bilgi için makaleler kısmında yazılı ADO ve SQL ile çalışmak başlığını inceleyebilirsiniz. Ayrıca forumumuzdaki Excel ile Veritabanı İşlemleri başlığımızdaki konularındaki örnekleri, işlenenleri de incelemeniz, orta düzeye erişebilmeniz için yardımcı olacaktır. İyi bir veritabanı uzmanı olmak istiyorsanız, SQL mantığını iyi öğrenmelisiniz.
Yanıtlarını bulmanız gereken soruları yazayım, adım adım gidersiniz. SQL nedir ? Veritabanı nedir ? ADO nedir ? Tablo ve alanlar nedir ? Alanlar için veri tipleri nelerdir ? Nasıl tablo oluşturmalıdır ? Tablodaki alanları nasıl oluşturmalıdır ? Select, Insert, Update ve Delete komutları nasıl kullanılır ?
Sorularınızı düzgün bir Türkçe ile detay vererek ve örnek dosyayla destekleyerek sorunuz. Örnek dosyalarınızda Application.Visible veya hide gibi sayfa gizlemelerini iptal ediniz. Alıntı ile gereksiz şişirilen başlıkları takip edemiyorum. Lütfen Cevap Yaz butonunu kullanın.
benim de sıkıştığımda veya yeni başlayanlar için bu kodlara başvurabileceğim orta düzeyde bir kitabın olması çok hoş olurdu. Kitapta ise orta düzeyde olmak şartıyla kodlar ve bunların tanımları kod örnekleri ve bunun kod kod satır satır açıklamaları ne işe yaradıkları ve genel anlamda kodlama mantığını öğreten hiç bilmeyenlerin anlayabileceği bir türde kitabın olmasını isterdim.
Yaklaşık 1 haftadır aranızdayım. Öncelikle Site Yönetimine, Hocalarımıza ve sorunlarımıza yardımcı olan arkadaşlara, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayenizde yeni şeyler öğreniyor ve takıldığımız sorunlarda çözüme ulaştırabiliyoruz.
Ben işim gereği tablolar ile çalışmalar yapmaktayım. Excel Makro VBA yı öğrenmek istiyorum. Kitap yazarsanız alacaklardan biride benim. Ayrıca başka yayınlarda yazarlarda kitap tavsiyesi ederseniz çok sevinirim.