İyi Geceler Esoy Bey; Hemşehri olduğumuza çok sevindim. Kısaca olayı anlatayım. Trafik ceza işlemlerinde görev yapıyorum. Yaya ve ekip olarak 10 tane denetim görevlimiz var. Günlük icraatları çok kısa süre içerisinde almak durumunda kalıyoruz çoğu zaman. 180 adet ceza türü var ve bunlar telsiz ile bildiriliyor. Bunun için hepsini ekranda görerek verilen sayılar ilgili kutuya yazıldıktan sonra bir buton ile ilgili ekibin sayfasına aktarmak. Örnek 5423 ekibi 23. madde 5 tane dediği zaman ilgili text e 5 yazıp 5423 butonu ile sayfasına aktarılması gerek. Aynı anda başka ekip de bildirimde bulunduğunda onu da aynı şekilde aktarılması gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi. Bu fonksiyon yazılabilirse diğer işlemlerini halledebilirim zannetiyorum. Ayrıca ben Trabzon' luyum Giresun' da çalışıyorum. Yolunuz düşer bir kahvemi içerseniz çok memnun kalırım. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum.Ersoy AYDIN yazdı:Üstad , hemşehrim iyi akşamlar...
180 adet CommandButton mu ? yapmaya çalıştığınız uygulamanın amacını anlatabilir misiniz ?..Bu akşam benim şaşırma akşamım sanırım...180 adet buton tek ekranda...
sol click i hallederiz de sağ click olayını hiç denemedim , ama hallederiz herhalde...
Bülent Bey teşekkürler. SpinButton güzel bir uygulama ancak ceza maddelerini yazmam için ayrı bir label gerekeceğinden fazla yer kaplıyor. Commanbutton olursa caption a cezaları yazdığımda daha uygun düşüyor.Bülent yazdı:Sedat Bey, bahsettiğiniz iş için SpinButton var.
Orientation özelliğini Horizontal yapıp, sağlı-sollu tıklayarak değer değiştirebilirsiniz. Tek kalan Textbox'ları değerinin değişmesi için kodları yazmak.
Metin Bey teşekkürler. Bu şekilde güzel olacak.Metin Uzun yazdı:Sedat KARACA yazdı:İyi Geceler Arkadaşlar; Yapmayı planladığım bir proğramımda 180 adet CommanButton ve 180 adet TextBox var. cmd1, cmd2, cmd3....cmd180 ve txt1, txt2, txt3... txt180 şeklinde karşılıklı sıralanmış. Her cmd butona sol fare ile tıkladığımda aynı numaralı txt 1 sayı artsın, sağ fare ile tıkladığımda 1 eksilsin şeklinde bir fonksiyon yazılabilirmi? Yoksa 180 buton için ayrı ayrı kod yazmam gerekecek. Mümkünmüdür acaba.
İyi günler Sedat Bey,
Spinbutton veya CommandButton tercih size kalmiş, yinede size cmd üzeri fareye solu tıkladığınızda Textbox´un sayısının artması ve sağı tıkladığınızda eksilmesi için kodu vermek istedim.Metin Bey teşekkürler.
- Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If Button = 1 Then TextBox1.Text = Val(TextBox1.Text) + 1
If Button = 2 Then TextBox1.Text = Val(TextBox1.Text) - 1
End Sub
Kolay gelsin
M.Uzun
Public WithEvents Textkutusu As MSForms.TextBox
Private Sub Textkutusu_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If dusuldu = True Then GoTo cikis
Textkutusu.Value = sifirmi(Textkutusu.Value, Button)
Exit Sub
cikis:
dusuldu = False
End Sub
Public evn() As New Class1, dusuldu As Boolean
Function sifirmi(ByVal NesneDegeri As Variant, Button As Integer) As Long
If NesneDegeri = "" Then Exit Function
Select Case Button
Case Is = 1
If NesneDegeri <= 0 Then
sifirmi = 1
Else